Sista "checken" innan anmälan till EM...

Sandra var självklart oerhört glad över att ha lyckats kvala till EM, men samtidigt så är hon realist. Det kostar pengar att åka. MYCKET pengar. Om det ens ska vara värt besväret så ville hon ha en rimlig chans att kunna placera sig på ett EM och därför blev tävlingen på Axvalla i Juni sista kollen att saker och ting fungerade. 
Övriga EM deltagare som vi skulle åka med gjorde precis samma sak. Man vill ju inte göra bort sig när man reser till Europa. :)
 
För att komma in på banan innan de "riktiga" klasserna skulle vara, så hade Sandra anmält till en freestyle reining klass. Hon och Annie skulle vara en s.k "ringwraith". En typ av vålnad ur "Sagan om ringen". Kostymen hade hon använt till sin förrförra häst, Reyners Story, men den visade sig passa Annie ganska bra. Det blev några mindre justeringar vill jag minnas. För att inte Annie skulle dö då saker och ting hänger och slänger runt henne så hade de tränat hemma. Utan problem... Märkligt? Sådant där kan Annie hantera riktigt bra, men så kommer det en "dödlig" sten eller något annat som bara hon ser och då kryper hon ur skinnet..
 
Fredag kväll kom och vi fixade till ryttare och häst. Och de blev såå läckra. Jag fick aldrig tagit några kort med kostymen på, men herregud vad läckert det blev! Allt var svart på Annie förutom sadeln och Sandra var helt svartklädd. Inte såg hon så mycket heller, men det kunde man inte tro. Och musiken... Hjälp vad *häftigt*! Tyvärr blev det "bara" en 2a plats då det blev en korsgalopp på ett ställe. Domaren hade velat ha henne som etta, men korsgaloppen kom alltså emellan. Förhoppningsvis kommer vi få se dom i freestyle reining i framtiden. Vi har redan flera bra idéer!
 
På lördagen var det dags för de riktiga klasserna. Vi hade redan innan bestämt att det skulle bli en kort tävlingshelg då det var annat som pockade på uppmärksamhet. 
Dagens första klass gick väl inte jättebra eftersom jag inte minns exakt hur det gick men rosett blev det. Den andra gick strålande och där kom även 70-rundan! Mycket bra kvitto inför EM!
 
 
Efter en kort men intensiv helg så styrde vi senare på kvällen nosen hemåt igen och vi fortsatte vår planering inför EM! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0