Varit hos frisören?

Nu när Annie drabbats av ofrivillig vila så fanns det inte så mycket hennes människor kunde göra när de var hos henne. Motion var inte att tänka på. Skorna måste hålla tills Mr Hovis hade tid att komma och då det var så mycket helger och elände så dröjde Mr Hovis ett slag. Följaktligen blev det mest pyssel med lill-tjejen inne i stallet. Gå i hage fick hon naturligtvis göra. Hon och Betti står ju mest på samma plätt och ska äta på samma lilla bit av hagen så det var inte mycket action där. Och Annie var ju inte fysiskt sjuk, det var bara skorna som var sjuka.

Under några dagar hade Sandra henne och Sandra är en mycket bra och noga hästägare, men *pyssel* finns inte på hennes agenda. Varken nu eller någonsin. Allt sånt där är TRÅKIGT och har så varit sedan urminnes tider. Sandra är noga så att hästen har sin mat och att lägenheten är ren och att allt runt hästen är rätt och riktigt, men någon extra omvårdnad är det knappast tal om.

Därför så kan ni kanske förstå hur *förvånad* jag blev när det var min tur att ta hand om Annie efter några dagars vila för mig och tar av täcket och finner Annie med *FLÄTAD MAN*!!!? VEM har varit framme och gjort detta? Fint var det också. Svansen hade en inbakad fläta och lilla Annie var så prydlig att det inte visste några gränser.



Nu är det så att Annie är en sådan häst som fullkomligt ÄLSKAR all uppmärksamhet. Verkligen. Hon slutar att äta om man borstar henne! Och hon vill helst stå med sin mule vilandes i ens hår om man sitter på huk och bara vara... Så det är en mycket lätt häst att fläta och pilla med.

När jag hade kontakt med Sandra så berättade hon att hon hade haft lite tråkigt en dag i stallet (såklart...) men ändå inte velat åka då hon pratade med Malin och då hade hon tänkt på boken om Reining som hon lånat av mig och hur viktigt det är med omvårdnaden av en tävlingshäst så då hade Annie fått sin man och svans flätad. =)

Alltså, ut med sagda häst i stallgången och fram med gummisnoddar och spray och sedan flätades det för allt vad tygen höll och nu skulle detta göras om var 3e dag! Det är mycket noga att sköta om flätorna så inte taglet spretar ut och manen blir "förstörd" och därmed ful. Efter några omgångar så fick vi tyvärr bistert inse att det nog inte riktigt lät sig göras med halstäcke... Det ligger just och skaver mot mankammen och det är inte något att sträva efter om manen ska bli snygg så vi fick ge upp den biten efter någon vecka eller två. Däremot svansen försöker vi hålla i trim. Eh, ja... Min "inbakade" fläta som jag gjorde var nog inte så värst inbakad när allt kom omkring. Den blev mest någon typ av "snodd" runt sig själv med en och annan bit instoppad på rätt (eller kanske fel??) ställe. Den var åtminstone originell!! *hehe*

Och nej, ni kan INTE få se någon bild på den. En dam vill inte ha sin bakdel fotad när den inte är till sin fördel. *hrmpf*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0