Betessläpp 2010

Äntligen dags för att släppa ut hela bunten av hästar på sommarbete! Årets höjdpunkt för de små liven. Äntligen ska de få komma ut och äta gräs, ligga och jäsa i solen och bara vara... Men, och detta är ett stort men, så ska de släppas ihop...
I vårt stall så går hästarna en och en eller två och två. Annie kom mitt i vintern så hon fick gå för sig själv och av erfarenhet så visste vi att Annie inte har sådär jättestor koll på sina ben.. Det finns ju skydd för det, tror jag att hon anser. ;-)

Dagen för "sto-släppet" hade kommit och för att Annie inte skulle vara alltför pigg och därmed "springa benen av sig" så red jag henne någon timma innan och efter lite dusch (svett och flugor är inte någon bra kombo) så var det dags att klä på alla benskydd vi hade (mer eller mindre!) och bege oss mot stohagen. Några var redan släppta och det var lugnt i hagen. Annie kom in och trodde nog inte sina ögon! MAT!!! I MASSOR och så långt ögat kunde nå!!! Och vi alla trodde - nu blir det springa av, men Annie gjorde som Tjuren Ferdinand. Parkerade vid grinden, körde ner huvudet och ÅT! Så mycket hon bara kunde proppa in i sin (lilla...) mun! Hon var såå söt! Sedan var det dags för allas fasa - Julia. Julia är väldigt ranghög och visar med allt hon har vart skåpet ska stå. Så NU blev det springa av! Och efter det kom "gula" Sandy in som tyckte ungefär detsamma. Jippie! Och Annie, hon bara hängde på... =D


Annie med munnen full av grönt gott gräs.

När allt lugnat sig så tog jag av benskydden och satte på nya, fina flugtäcket. Vi hade åkt ner till Ge-Kås i Ullared enkom för att köpa detta täcke (ja, lite annat åkte ju med hem när man "ändå" var där.. Hmmm..) och det hela slutade med att några dagar senare var det i trasor. Troligen närkamp med någon av sina kamrater. sandra lagade det hela, mycket stilfullt måste jag tillägga, och dagen efter det stod hon med det runt halsen igen. Trasigt. Hästar... ;-)


(Flugtäcket innan det gick i bitar)


(Här står de i sina vinterhagar. Viss skillnad på lyckokänslor hos hästarna här och mot sommarbetesbilderna. =D )

I skrivande stund är betet dock slut och hästarna har återgått till sitt "vinteride". Denna vinter står de lite annorlunda. Någon häst har flyttat, någon har tillkommit och de flesta går minst 2 och 2. Annie är nog ganska lycklig ändå. Hon står ju med sin syster, Betti. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0