Rida utan träns? Är det möjligt? På en treåring...?

Svaret på alla dessa frågor måste bli ett rungande ja! =D Sandra har gjort det. Och inte bara en gång utan två... Hon gjorde det för första gången en kväll för några veckor sedan. Red runt lite först och "rastade" Lill-tjejen och sedan stannade hon och bara plockade av tränset. Som om det var den naturligaste sak i hela världen. Och Annie var helt med på noterna och bara fortsatte. Kom ihåg att vårt ridhus inte har någon dörr så faller man av då sticker hästen ut... Det gäller att ha tillit till sin häst och *veta* vad den går för innan man gör en sådan här sak. Nu var inte jag med denna första gång, så jag var oerhört nyfiken när det var dags för andra försöket. Det skedde samma dag som vi hade vår fotosession och Sandra red en stund på vanligt bett först för att känna efter hur lydig och samarbetsvillig Annie var för dagen. Det där kan ju variera ibland. =D Vissa dagar anser sig Annie ha bomull i öronen och i hela huvudet! Då fattar hon inget, kan inget och vill ännu mindre medans andra dagar så bara faller allt på plats. Typisk unghäst!

Just denna dag så både ville, kunde och gjorde hon allt precis rätt. Sandra red runt i ridhuset och gjorde t.o.m några läckra stopp! Galoppombyten testade hon också och det bara... Fungerar...

















I våra ögon är hon världens duktigaste häst... =D Hon spinner, stoppar, backar och byter galopp utan träns. Nu rids hon mest med benen (om man gör rätt förståss.. =D ) och man kan samla henne utan att ta i tygeln och det är nog en förutsättning för att hon ska kunna göra alla dessa "moves" på ett så bra sätt. Hon gillar när hon får ha huvudet "i fred" och vill helst inte att man tar henne i munnen. Och det behövs ju inte heller! ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0